Followers

Friday, December 24, 2010

salamtom!!!!!!

zadiez gurlz
hai,,,,,
bbrp ari nie,,,
geng zadiez der prob sikit,,,
tp sikit pnyer hal lar,,,,
2 pown bab madam eca not tell we bout majlis die at jb,,,
hum,,,,
kicik lar ati gak,,,,
mizz zie tau pown bab mizz fem y tepon kap die nmpk gmbo madam eca kt fb,,,
mule2 mizz zie der r mrh2 gak,,,
tp mizz tau madam mst der alasan die cirik,,,,
xper r,,,,
janji da langsung,,,
hope die bahagia lar,,,
hum,,,,





bout mizz zie,,,hehehheehhe
erm,,,skang tengah sebok wat assgment lar,,pusing sikit ngan subject bru sem 2 nie,,,
ish,,,xtau lar cmner,,,
mm ok agy,,,
os,network,c++,,,cmner????
chp 1ok r,,,
t da lme2,,,,hum
sknag da mule rapat ngan letcherer y 1 umah ngan mizz zie,,,
cik aja nme nyer,,,
ye r,,,
die da jdk PA klz mizz zie,,,
so kene amek tau n die mmg sporting glew ah,,,
hehhehehe


hum 2 jew lar nk citer,,,
mizz zie nk lek kg sok,,,
hope mizz dy,madam eca,mizz fem,mizz zua n mizz ika will wait 4 me,,,,
salam

Monday, December 13, 2010

my sad day,,,

tepat jam 2.30 minit pg td,,,,aku menerima pggilan dr abah,,,

"kak,abah nak bitau nie,,,nenek da meninggal dunia td kol 1.30 pg,,,nie sumer da ader,,,akak tak yah balik lar,,,jgn sedih2 ea,,,"


innalillahimaiinallilahirojiun,,,,,


nie lar arwah nenek ku,,,mizz u lot nek,,,
aku xtau nk kater per g,,,da r se ue aku bru tido jap,,,aku terkilan+terkejut+sebak+sedih+n cam2 g perasaan y der,,,sedih xpat tengok nenek wat kali terahir,,,patot ker sowg cucu wat cam ue,,,hari nie rasa cam sedih jer,,,kgkwn umah sumer xtau,,,bler ngan dieowg aku akn hepy,,but x r sehepi maner,,,aku xnk diowg tnyer,,,t aku makin nages menggiler,,,

hum,,,last aku jmper nenek semggu sebelom balek mersing,,,t aku mst rindu cium pelok die,,,cerita2 die,,lawak2 die,,,ketawa2 die,,

atok lak cmner???mst sedih gler,,,aku lak xder kt sner ngan sumer,,,kuang ajo ker nmenyer ue,,,


aku xtau abah cmner skang,,,die mst lg sedih,,,,
2 kn mak die,,,,mse die tepon aku pown aku tau die sedih glew,,,,tp die xnk aku tau,,,nk sedapkan ati ko n nk tenangkan aku die ckp r,,,
"akak,,,jangan pk sangat to.....",,,



so,skang atok aku tggl 2,,,,
setelat tok tan ku pergi se aku form 3 tanggal 19 julai ,,,
skang nenek lak tgglkn kami pd 13 disember 2010,,,
aku akn igt tarikh keramat nie,,,,



nek,,,moge nek ditempatkan di dalam kalangan org2 y beriman,,,,maafkan along xpat jengok nek wat kali terakhir,,,along bukan xnk abah y xkasik,,,,maafkan along nek,,,halalkan segala2nyer,,,tanpa nek along mst xreti masak makanan kegemaran abah,,,,nek,,,,along akan sentiasa doakn nek ngan surah yassin n al-fatiha,,,,sayang nenek,,,,
dari mizz zie@cucu terkilan

Saturday, December 4, 2010

hello kemello!!!!!

hai mizz zie nie,,,xder sgt yer our geng upload,,,,

huhuuhuh,,,tol kap mizz fem,,,cuti nie skjp jer pat hang out ngan zadiez,,,2 pown hnye pat jmpe mizz dy,mizz fem,mizz ika n mdm eca,,,,mizz zua xlek g,,,so,,,xpat r jmper,,,,ye r mizz zie pnyer cuti pendek jer,,,,dieowg cuti mizz da stat study,,,eeeeeeeeeeee,,,xske lar,,,,hahahha(nk wat cmner erk,,,bkn poli ue bpk aku pnyer,,,soooooo redha jer rrrrrr,,,,)
tp pat r kuo g jenjln ngan dieowg,,,,same2 g tgok mdm eca,,,,g jln2 tengok sedare mizz dy(ahakz!!!!),,,,,g shopping,,,,dengar citer2 terbaru dr dieowg,,,huhuhuh,,,,miss r,,,,



hum,,,,di 1 mlm ue,,,
tetibe my mom sebut sal boy,,,glew ker per!!!!xpenah2 die sebot sal boy au,,,ish gerun aku dgo,,,cam xsabo lak die nk time menan2,,,,huhuuhuh,,,tggu r mom pai ankmu ini menemui cinta sejati,,,y menyayangi ankmu dgn setulusnyer,,,,menerime kkrgn n klbhn ankmu ini,,,ececeh,,,,nie penangan novel r nie,,,hakahak
tp mom nape that guy y mom sebot,,xder owg len ker,,,,mmg ankmu ini rpt ngan die tp mslhnyer bkn die sajer y menanti ankmu ini tp abgnyer juge,,,ankmu xnk perang khandak plak berlaku kt kuarge meke,,,,wlopoun kiteowg agk rpt mom,,,ankmu still lom ley caye spenohnyer pd die,,,llki nie kitew kene selidik tol2 mom,,,ankmu ini xnk dkecewakn,,,,hummmm



aper cer sem 2 t!!!!!
huuuuh,,,mse dftr ritu ustz kap klz aku der 3 owg y x nek,,,,ish3
lia-g uitm jengka
ain gedik-g uitm melaka
pahang glew lak-tah xkap lak nk g maner,,,(A.A.K)huhuu
bdk umh da krg r jwpnyer,,,
dak2 junior mst ader,,,
muker sume kerek2,,,nnti la kowg blew dak c kecix nie dtg,,jgn tnyer nape,,,hahahhahah(ketawe beso)
sok da stat study,,,sure makin susah,,,hope aku ley pat y aku inginkn,,,,doakn mizz zie yer sume,,,,


love u allz,,mmmmmmmm


Tuesday, November 30, 2010

Cuty cm bese2 je,,,,,

um,,,cuty ak cm xbes lk,,,,bosan nyeee..bese2 je,,coz dpt lepak ngn missz zie,,jp je,,then nk jmp missz ika,,,ssh lk rsenyee,,plik2...miszz zua xblik kg lk,,n mdm ecah,,sbuk ngn kije,,lglh ssh nk jmp..so tnggl ak n missz dy,,nsib bek die ade,,if x,,adoiiiii,,borink cngt,,,ritue fmly ak gy hldy at langkawi,,,,bes jgk r,,,i like,,,huhuhu,,dpt luangkan mase ngn fmly,,,tp 2 lh skit kaki niee,,xterkate lh,,,beli coklat smpai beratus2,,bnyk ek??bese le,,klau dh minat 2..cm2 bli,, um,,,


kate cuty nie nk wat REUNION tp xjd,,,


coz xjd,,,mase xde lh,smua org berbeza cuty,,xpat bersme2,,so xpe2,,next sem insyallah kte wat lg k,,,kpd member2 ak,,hope sbr k,,huuhuuh,,x sbr nk lpk ngn korg,,




xciddent,,,
skit kaki aku..ingt blik kg nk relaks2,,tp kaki ak skit jtuh mtor,,dh lme kn xbwak mtor,,dh bwa jtuh lk,,,hish,,spoil lh,,huhuhu,,padan mke ak,,skit nyeee,,,tp bkn slh ak slh mamat 2 r...ske2 je ngempet ak,,GILA!!!!..
dsbbkn kjadian 2,,ak xbertegur,,dak 2 ary2 mntk maaf kt ak,,ak xrply pun msg2 die,,,tp sbnrnyeee ak dh maafkn,,lps nie ak mls nk lyn die lg,,




um,,nk kuar ngn someone...
e,,mlsnyeee,,,coz skit aty ngn sorg dak nieee,,nymph,,ckp die je btol,,ckp nk mng je,,e,,,grm nyeee,,,xcuke nyee..ak mls nk kuar,,nk dste knon,,dh giniee sory r xyh date,,nymph,,,sory r...ak mls nk lyn ko lg,,,e....




ak nk msuk sem 2 nieee,,,,
ap nk ubh ek,,,um,,ak tgh pikir nieee,,,,um,...owh,,,ubh prgai ak mnjdy sorg yg dewasa skit coz slme nie ak cm bdk2 ??? yeke...mne de ek,,xnk r,,nk ubh sorg remaja yg slalu apy wlaupun aty disakity,,huhuhu,,ceh wah,,,then ak nk jd gurlz yg bek,,,ske nasihat org n dgr ap yg diorg nk cter,,,,coz mse sem 1,,,ak jd seorg yd pndgr sgala cter dri rkn2 ku,,benci ke,syg ke,ske ke....or papejlh,,msty diorg cter n ak msty bg pndpt ak,,,ap yg diorg ptut wat,,huhhu,,dh mcm kaunselor lk ak ek,,huhuhu,,ok lh,,,yg pntg bg ak,,ske ak r nk wt pee..org len plez jgn nk nyebok k,,ak bkn ad ambk tau hal diorg,,,,tp plik org dke ambk hal ak,,,,n geng2 housmate ak,,,e,,asl lh diorg nie ek,,,


azam untuk sem 2,,,,,,
jd pempuan yg sopan,bek,malu...n kwn smua org,,,n lg 1 msty bijak wat kptusan k,,,,




ap lg ek,,,,,um,,,,dh xde kot,,,papun,,,,salam,,,
mmmmuahhhhh!!!!,,,,cyg kamoooo!!!

Sunday, November 14, 2010

huuhuhuh,,,,,,mizz zie in d house,,,,,

salam sumer,,,,,

mizz zie nk bitau skang mizz da der kt kg,,,,2 all o u hope dpt jmper yer,,,,,mizz zie xlmer pown kt sini,,,,sme cam mizz fem gak next month,,mizz da nek sem 2,,,,humm,,,,result pown lom kuo g,,,takot,,,,
nie kn 1 time exam 4 sem 1 lak 2,,,,


erm,,,,smlm da lpk da ngan mizz ika,,,,byk citer sal dlu2 nyer kisah,,,,sal pentomen,belakon ala2 bwg pth bwg merh ue,,,,huhuhuhu,,,,keje ashik ketawa jew,,,,,



hurm,,,ri 2 an result upsr da kuo,,,,n pas nie 23/11 nie lax spm,,,so gud luck 4 y amek spm taon nie,,,,,xpecilly bdk f.5 stsl 2010,,,chaiyok!!!!!!!pd my kazen y propa kat sblh nie,,,,wish u all the best!!!!!



mizz zie x sabo nk jmper kalian sumer,,,missssssssssssssssssssssssss u alllllllllllllllll,,,,,cam nk dgo citer sal kowang sumer,,,,huhuhuuhhu



sampi sini lu ea,,,,mizz zie nk tengok bola,,,sukan asia,,,,malaysia lwn iran,,,,huhuuhhu,,,chaiyok malaysia!!!!!,,,,(teremo lak),,,huhuhuuh



Saturday, November 6, 2010

AK nk BlIK Kg,,,,,

haiii u all..missz fem dtg gy,,huhuhu,,lme xkemblikn,,,hehehhehe

cpt leee..ak nk blik kg,,,,,xsbrnyeee nk jmpa kwn2 ak,,,,cmne le diorg ek,,chat x? skit ke? cmne ad gsip bru ke?
ad cter panas? wahhhh,,,,xsbrnyee,,,hope dpt jmpa u all.bes2 cngt ble dpt lek,, then rehat kjp missz fem dh kne study lek msuk sem 2,,cm ne le agknye ek,,ok ke x,,,hope de all subjct ak leh bawak...um,,, um,,,pape pun ak nk jmpa missz  ecah..opps!! nop...bkn missz lg k,,madam der,,,hahahah..ak nk jmpa cngt ngn die n missz ika n zua,itupun if zua ad,,tkot die xlek lh cyg oii,,ssh tol nk jmp... k lh 2 jlh missz fem nk ckp..pnt2,,huhuhhu,,,pape pun i luv my frens,,,MMMUAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH.......

Sunday, October 31, 2010

hai,,,,,,mizz zie here,,,,,watzup!!!!!

lmer kn mizz zie x post per2,,,heheheh
bkn per bz sikit,,,,
mggu pan da 5nal exam,,,,mule 2-4/11,,,,
ish,,,takot gak,,,,
ye la,,,,1 time amek pekse bnda2 y bkn basic dr year 1-f.5,,,huhuhuuh

doakn mizz zie,,,,moge2 ley jawap sokln ngan baik,,,,

pas nie mizz zie bg 1 jilid novel y bertajok jodoh 0 cinta,,,,(kalo x silap la,,,,),,,,bcer to,,,,huhuuhuh



Thursday, October 28, 2010

kwn2 bru..

nk cter cket tntg bbrpe org kwn bru missz dy ni..
mmg ad memcam ragam... yg itulh..
inilh... hehehe... jom knl bbrape org kwn ni...



haaa... tgk tu.. ish3...
papelh korg.. asalkn korg bedua eppy...



kitorg ni mmg pantang brgmbr...
tgk yg blkg ue.. nk jgk msuk even nmpk kpale je...
hehe... bella nmenye tu..
yg dpan dia, fahmi, mint, aiman, of crse missz, n lastly cik hana....
comei x ktorg??????
hehehehehehe (msuk bkul naik lif)..



yg ni plak si vins kne bully ngn kmi.. huhu..
cian dia.... (lakonn smata-mata)



lpas kne bully kmi jdk kwan blek...
hehehe..
cam budak2 je kn kmi ni...

ni bru cket kwan2 missz dy kat cni.. yg slebihnye missz akn cter len kali lh yerrr...
nantikan.....................=)

Tuesday, October 19, 2010

hari ku....

assalamualaikum....
brtemu kembali kta yerr,,,
keadaan sahabt2 ku yg lain rsenyer semakin tegg...
puas ku brtanye...
namun masih tiada jawapan...
ak merindui saat2 ketika bersama mereka di waktu sekolah dulu...

bla ad masalah, snang nk settle coz kmi slalu brjumpa..
namun kini, semuanya berubah..
masing2 ad haluan sendri...
missz2 semua...
naper jdk cam ni???
i miss u all...
dulu....
semua yg kta bwat msti brsama... tapi kini..................................
missz dy nk kmu smua ingat yg walau ap pn yg brlaku..
missz dy ttp anggp korg shabt dy...

by,
missz dy
 
 

Saturday, October 16, 2010

waaaaa.... ari ni nk nanges puas2...
dia cket pn x sokong ak td,,,,
dia sokong org len...
siap sbut nme pnuh lh... hum...
bleh x sespe bg idea cm ne nk lupekn someone yg kte mnat...
sdgkn tiap2 hri kte jmpe dia....
sedih sgt....
bila mrh mulut ckp bnci.. tp hati ak slalu syg kat dia..
x krelh sbrapa bnyk dia mnyakitkn hti ak....
n sesungghnyerr ak thu yg cinta ku ini hanyalh brtpuk sblh tgn...

ZADIEZ GURLZ LIFE

video

epi moment us,,,,do u forget it????,,,,i hope not,,,,why this happen????,,,plez,,,,just explain it,,,,


Pantun Melayu Versi Otromen
Pulau Hokkaido jauh ketengah
Gunung Fuji bercabang tiga
Hancur Raksaser di'fire' Ultraman
Ultraman yg baik dikenang jua

Dua tiga Raksaser berlari
Maner nak samer Raksaser Kero
Dua tiga Ultraman boleh kucari
Maner nak samer Ultraman Taro

Kalau roboh Kota Narita
Papan di Tokyo Ultraman dirikan
Kalau sungguh itu keje Raksaser
Badan dan kepaler dier Ultraman 'fire'kan

Kajang Pak Malau kajang berlipat
Kajang hamba mengkuang layu
Kalau Ultraman Ace tak cukup kuat
Ultraman Taro datang membantu

Buai laju-laju
Sampai Pokok Sena
Apa dalam baju?
Ader lampu nyaler

Mengata dulang paku serpih
Boleh fire terus lawan pulak lebih-lebih

Sudah geharu cendana pula
Sudah kalah di'fire' pula

Orang berbudi kiter berbahaser
'Fire' diberi pada raksaser.

Friday, October 15, 2010

so lovely..

gurl :sya cntik x?
boy :x
Gurl :awk nak hiDOp bsame sya x?
Boy :x
Gurl :AWK AKAN NGIS X KLAU SYA TGGL KAN AWK?
Boy :x
Gulz mula ngis.... boy trik rapat dan berkata
Awk x cntik tpi awk yag tercntik,sya xnak hdup gan awk tpi saya nak idup untuk awk,sya xkan ngis klau awk tgglkan sya tpi sya akan mti....

Thursday, October 14, 2010

Wednesday, October 13, 2010



SYg AT U ALL..muahh,,,,

Nk ckp ckit,,,,,,,,

miZZs fem  dtg kembli,,

 missz nk ckp ckit,,,,rinie on je fb fem trbace ad 1 statement yg tdk sng untuk missz bce,, skit aty pun ad n sdih pun ad,,tp knp le ad sorg 2 ske je cri mslh,,sdgkn missz xde wt pape pun kt die,,fine lh,,,ske aty die lh,, missz fem mls nk pikir gy,,,missz ingt nk undurkn diri dri group nie je,,klau memikirkn tntg 2,,tp kcian at kekwn yg xtlibat 2,,tp mmg,missz dh mls nk  bicara tntg nie lg,,,ske cri masalh,,cbe n plez r,,xske nyee,,pape pun kpd org yg berkenaan cbe ckp knp n asl lk cmnie,,kte bkn slalu ketemu n bersua tibe2 cri mslh,,skit pale niee,,mnymph n mngapa,,klau trus mcm niee,, missz wat kptusn n nk bg tau pd MISSZ IKA,MISSZ ZIE MISSZ DY N MISSZ ECA,,Ak rselbh  bek ak out je dri cinii,,daa,,,,

percaya atau tak....

zadiez gurlz ni mmg pntang tgk camera... ish...ish...ish..
mulelah senua nak brposing... hehehehe... teringat plak mse kat sek dlu....
yang baik tu kami... yang jahat pn kami lh jgak....
oppssss... kami x jahat lh... nakal cket jerrr... huhuhuhu....
mane tak nyer.. segale ap yg kat sek kamilah yang bolot...
bukannyer kami ni tamak... tapi..... bak kate pepatah.. rezeki jangan dtolak... btol x mizz2 zadiez semua...

tapi pape pun kami sentiase stedy.... " relex beb"....


by:

mizz dy
HUHUHU,,,,DR ATAS BELAH KIRI TUU BJU PUTEH,,,MIZZ ZUA N MIZZ DY,,,,
                     Y KT TGH KAI BJU BRU UE,,,,,MIZZ FEM N MIZZ ZIE,,,,(comey ark mizz zie nie,,,),,hahah
                      Y BJU COKELAT 2 LAK,,,,MIZZ ECA N MIZZ IKA,,,,,
MIZZ ZIE,P.N.W.

hai3,,,,mizz zie kt snie!!!!

hum,,,,firstly nk wish thankz 4 mizz dy bab wat blog nie,,,,mizz zie y mek it pown x terpk nk wat blog nie,,,huhuhu,,,,oh ya,,,,secara detailnyer lg,ZADIEZ  GURLZ nie,,kiteowg tubuhkn mse form 5 iaitu taun pas,,,,,we know about everyone attitude,,,,n all of us byk g mne2 bersama,,,,contoh nsyd,program kt skola kiteowg sume y konker,,hahahhah<dangerous ek kiteowg nie>lgu tema kiteowg HUJAN-BILA AKU SUDAH TIADA-,,,huhuhuu
y pasti geng kiteowg nie r y plg kecoh kt klz au.....
kaki gosip seantero wilayah memasing,,,,hahahha
kalo da bergosip 1 keje pown x siap,,,,

kalo ketawe 2 pai x igt dnia,,,,,
but,this is our style,,,kalo der y x sker 2 kiteowg x kesah,,,,bab kiteowg pown bkn kesah sal dieowg sume bak kate ckg add mat kmi dlu ADER AKU KESAH!!!!!


nie just first story dr mizz zie,,,,mizz zie da nk kne study nie,,,sok der test,,,mizz zie benti dlu yer,,,sok mizz zie smbong lek citer2 terhangat dr ladang,,,hehehehehe




OH YA!!!!jgn lper yer geng ZADIEZ,,,24 OKT,,,slh sowg dr geng kter akn melangkh ke alam bru,,,,doakn dieeeeee,,,,,

CInta oh CINTA

stORY MIssz fem lk,

Cinta pd idup missz fem nie mmg ssh,,nk mencintai org len pun ssh klau die sayang kt seseorg 2,,mmg ssh,,, skunk nie missz tngh tnggu sesorg,,tp bak kate kwn missz fem 2,nk cinta seseorg 2 mmg mdh tp untuk dicintai seseorg 2 sngt ssh,,,, tp missz fem xksh,fem ingt nk tnggu,,,tp fem dh pnt,,, missz fem ak cbe gk untuk bkk aty nie untuk org len,,,blh tidak xtau lk,,tp fem akan cbe,,, hidup baru n care hidup pun bru kn,,,,hope cngt2 blh,,, gud luck 4 me... :) 

2 jelh story missz fem k,,len kly ad cter missz tlis gy..
MMuaah!!

bercinta..........

"bercinta memang memang mudah, untuk dicintai juga memang mudah, namun untuk dicantai oleh orang yang kita cinta itulah yang sukar kita peroleh...." ayat ni dipetik dari sebuah novel... x tahu kenapa tapi aku rasakan yang ayat ni memang kena sangatlah dengan diriku.... bila aku jatuh cinta,, rupa- rupanya dia dah jadi milik orang.. hurm.. selalu melepas.. tapi nk wat cam ne kn... kumbang bukan seekor... hehehe..


by...
missz dy...

Tuesday, October 12, 2010

hari ini.........

assalamualaikum....
hurm.. hari ini sedang aku merenung laptop kesayangn ni trkeluarlh idea nk wat blog ni....
trus call zadiez gurlz yang lain.. semuanye on jerr... huhuhuhu...
kekawan aku ni mmg sporting.....

from....
missz dy..